
 

 

 

 

 

 

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (FAQ) 

 

REMISSION OF LATE LODGEMENT FEE ON FILING OF COMPANY STATUTORY 

DOCUMENTS  
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1. When is the effective date for the late 

lodgement fee waiver for the filing of 

company statutory documents? 

 

The effective date for the late  

lodgement fee (LLF) waiver for the filing 

of company statutory documents is 

starting on 9 November 2020 and 

ending on 31 December 2020. 

2. For companies that have paid late 

lodgement for late submission during 

the period from 1st October 2020 to 8th 

November 2020, can we apply for a 

refund? 

No. As the effective date for the late 

lodgement fee waiver is 9 November 

2020, the company cannot apply for a 

refund if the company has been already 

paid for the late lodgement fee during 

that period. 

3. Are foreign companies included in the 

list of companies that are exempt from 

late lodgement fees? 

Yes. 

4. For the Financial Statements (FS) with 

financial year ended 30 April 2020, is 

the company eligible for late lodgement 

fee waiver? 

Yes, late lodgement fee (LLF) (if 

applicable) is waived provided the FS are 

lodged during the period starting on 9 

November 2020 and ending on 31 

December 2020.  

 

Despite the LLF waiver, if the company 

circulates, hold its AGM or lodges its FS 

at a later date than the date it is 

supposed to circulate, holds its AGM or 
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lodges it FS with the Registrar without 

applying for any extension of time, the 

company will not be in compliance of 

sections 258, 259 and 340 of the 

Companies Act 2016. 

 

5. Does waiver of the late lodgement fee 

also apply to the submission through 

the MyCoID2016 system? 

 

Yes.  

6. The company has received approval of 

extension of time (EOT) for the 

submission of FS before, to qualify the 

company to enjoy the exemption until 

31 December 2020, does the EOT 

application for FS still need to be 

submitted? 

 

 

Ye. Please comply with the requirements 

of PD6/2020 (Revised 22 October 2020). 

7. If the registration of charge document 

lodged after the prescribed time period, 

does it include in the exemption of late 

fee or if there any exemption for court 

order (extension of time)?   

 

No, the court order for an extension of 

time is still required.  

If registration of charge document is 

lodged after the prescribed time period, 

no late lodgement fee will be imposed 

provided it is lodged during the period 

starting on 9 November 2020 and 

ending on 31 December 2020 but it must 

be accompanied with the court order 

(extension of time) under section 361, 

Companies Act 2016. 
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